Fotoshoot voertuigen Witte Kruis Orgaandonatie

Voor het Witte Kruis heb ik begin 2022 foto's gemaakt van hun voertuigen welke gebruikt worden voor het vervoeren van organen en zelfstandig uitname teams. Voorheen werd dit gedaan door andere organisaties voor de regio's West-Nederland en Zuid Oost-Nederland. In 2021 werd bekend dat de NTS, de Nederlandse Transplantatie Stichting, de gunning had verleend aan het Witte Kruis voor deze regio's. De regio Noord en Noord Oost-Nederland worden gedaan door Kijlstra uit Drachten. Het Witte Kruis heeft daarvoor diverse nieuwe voertuigen aangeschaft en enkele voertuigen overgenomen van Medical Transport Nijmegen. 

We hebben tijdens deze dag diverse locaties bezocht in Rotterdam waaronder het Erasmus MC. Dit is één van de transplantatiecentra in Nederland waar het Witte Kruis regelmatig komt. De andere locaties waren onder andere de Maasboulevard, Heijplaat, Rijksweg A16 en de Wilhelminakade.

De Volkswagen Passat is één van de voertuigen voor het vervoer van organen en transplantatie coördinatoren. De Mercedes Vito kan hier ook voor worden gebruikt maar ook voor het vervoeren van artsenteams en zelfstandig uitname teams. De grote Mercedes Sprinter wordt voornamelijk ingezet voor het vervoeren van de zelfstandig uitname teams en hun materialen welke worden vervoerd in grote trolleys.