Home » Over mij

Over mij

Wie ben ik? Ik ben Jeffrey van Buuren, 22 jaar en woonachtig in Rotterdam. Ik ben een derdejaars fotografie student aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam waar ik dagelijks bezig ben met fotografie en alles wat daar bij komt kijken. Fotografie is echt mijn passie, ik kan er mijn kijk op de wereld mee overbrengen naar de kijker en laten zien wat ik meemaak.

Momenteel zit ik in mijn examenjaar waarin ik een jaar stage heb afgerond. De komende maanden ben ik druk met de examens en het behalen van mijn diploma! Naast fotograferen voor mijn opleiding fotografeer ik onder andere branden en ongevallen om het werk van de hulpdiensten op een waardige en respectvolle manier in beeld te brengen. Ook bij demonstraties of evenementen ben ik regelmatig aanwezig om dit vast te leggen. 

Het liefst maak ik reportages en documentaire foto's. Dit zijn vaak foto's waarmee je een verhaal kunt vertellen. Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Mijn interesses liggen bij de hulpverlening, iets wat je ook met regelmaat op mijn website en sociale media tegen komt en waar ik mij ook meer wil in specialiseren. Volg mij op Instagram (@jvb.fotografie) en blijf op de hoogte van de laatste foto's!

Als ik ga fotograferen probeer ik zo min mogelijk op te vallen, ik wil het moment vastleggen zoals het is en niets ensceneren. Als ik in opdracht fotografeer zorg ik er altijd voor dat ik weet wat de opdrachtgever verlangt van mij en wat de bedoeling van de foto's is zodat ik daarop mijn plan kan aanpassen. Rust is je redding, eerst de situatie overzien om dan te bepalen wat je wilt fotograferen.